Lavazza firar Italiens jubileum

2011 fyller Italien 150 år som nation med Lavazza som en av huvudsponsorerna till jubileumsfirandet. Firandet pågår under hela året och i Sverige arrangerar Italienska Kulturinstitutet ett välfyllt kulturprogram med bland annat utställningar, föreläsningar och konserter.

 Italien firar 150 år som enad nation, vilket kommer att firas med fester och olika evenemang i hela Italien, men kanske framförallt i det enade Italiens första huvudstad, Turin. Från mars till november pågår ett omfattande kulturprogram med konst, mat och dryck, mode och framtid.

I Sverige arrangeras jubileumsfirandet av Italienska Kulturinstitutet och sponsras av Lavazza, Alfa Romeo, Piaggio, Fiat, Bianchi, Grimaldi, Costa Cruises och Nobis. För att fira Italien har Lavazza utvecklat sin klassiska espressokopp med en specialdesign i Italiens färger grönt, vitt och rött.

Läs mer om aktiviteterna under jubileumsåret på Italienska Kulturinstitutets hemsida

2011 års Lavazzakalender

Förutom att vara en förmedlare av den genuina italienska kulturen har Lavazza en lång tradition av innovationer i form av samarbeten med framstående personer inom design, kultur och gastronomi.

Ett av dessa projekt är Lavazza kalendern som lanserades 1993. Varje utgåva har haft sitt unika tema och sedan lanseringen har kalendern fotograferats av internationella legender som Helmut Newton, Annie Leibovitz och David LaChapelle.
I år har turen har kommit till Mark Selinger, en flerfaldigt prisbelönad stjärnfotograf som bland annat arbetat med italienska och tyska Vouge och som chefsfotograf på Rolling Stone Magazine.

Temat för 2011 är Falling in love in Italy – en hyllning till Italien, ett kärlekens land, där man blir förälskad och som man förälskar sig i. Mark Selingers fotografier beskriver sex kärlekshistorier på ett ironiskt, surrealistiskt, passionerat och bekymmerslöst sätt.

Fallin in love in Italy

Upptäck tidigare Lavazzakalendrar

Tierra, 100 procent Rainforest Alliance-certifierat kaffe

Tierra består uteslutande av högkvalitativ Arabica från tre småskaliga kaffeodlingar i Honduras, Peru och Colombia. Karaktären är medelfyllig med blommig arom och balanserad syra och sötma.

Lavazzas hållbarhetsprojekt Tierra startade redan 2002 och omfattar idag kaffeodlingar i Honduras, Peru, Colombia och Brasilien. Tierraprojektet expanderar nu till fler världsdelar och länder, allra närmast Tanzania och Indien.

Rainforest Alliance™-certifieringen behandlar tre aspekter av hållbarhet: miljöskydd, social rättvisa och ekonomisk bärkraft. Fler än två miljoner jordbrukare och lantarbetare över hela världen drar nytta av Rainforest Alliance™-certifieringen som bidrar till effektiv kaffeodling, hjälper till att skydda miljön och förbättra förhållandena för jordbrukarna och deras familjer.

Läs mer om Lavazzas Tierra-projekt

Läs mer om Rainforest Alliance

Lavazza Nordic AB
Söder Mälarstrand 75, 9 tr
118 25 STOCKHOLM

För privatpersoner

Kolla in våra produkter på
www.lavazzamodomio.se

Den här webbplatsen använder cookies.